Stipendium

Du som ung har möjlighet att söka Stipendium, läs om några utav dem du kan söka här nedan.

Stipendium för unga skrivare

Du som tycker om att skriva kan söka kommunens stipendium för unga skrivare. Stipendiet består av en skrivarkurs på stadsbiblioteket i Uppsala. Tanken med stipendiet är att uppmuntra skrivande i alla former – oavsett om du tycker om att skriva noveller, teatermanus, dikter, romaner, bloggar eller dagbokstexter.

Vem som kan söka stipendiet

Du som bor i Uppsala kommun och är 13–19 år kan söka. Du ska skicka in en ansökan med en motivering till varför du vill få stipendiet.

Om stipendiet

Stipendiet består av en skrivarkurs på stadsbiblioteket i Uppsala och publicering av utarbetad text. Du kan läsa mer om stipendium för unga skrivare genom att klicka här

Region Uppsalas kulturstipendium för unga

För att stödja kulturlivet i Uppsala län, ger Region Uppsala årligen bidrag till regionala kulturinstitutioner och andra organisationer som verkar inom kulturområdet i länet. Till det fria kulturlivet fördelar vi bland annat projektbidrag och stipendier.

Om stipendiet

Det här stipendiet finns för att stödja och uppmuntra ungdomars insatser inom olika konstområden, som litteratur, film, dans, konst, musik och teater.  Du kan läsa mer om Region Uppsalas kulturstipendium genom att klicka här