Se och uppleva

Se och upplev Uppsalas alla badplatser, museer, lekplatser och friluftsområden. I listan nedan kan du hitta information om dessa platser.

Friluftsområden 

I Uppsala kommun har vi 16 friluftsområden och naturreservat där du kan ströva längs markerade skogsleder och grilla vid iordningställda eldstäder. I vissa av våra områden finns även leder för terrängcyklister och ryttare. Friluftscaféer som är öppna året runt hittar du i Fjällnora och Hammarskog. Det finns även några vandringsleder, exempelvis åtta Linnéstigar och flera etapper av Upplandsleden, för dig som gillar att gå lite längre.

Mer information hittar du på kommunens hemsida Natur, parker och friluftsliv - Uppsala kommun och på Naturkartan Utforska | Naturkartan

Badplatser 

I Uppsala finns flera fina badplatser som sköts om av kommunen. På alla kommunala badplatser finns toaletter som i de flesta fall är tillgängliga för dig som sitter i rullstol. De finns även särskilda badplatser för hundar. 

Mer information om Uppsalas alla badplatser hittar du på Uppsala Kommuns hemsida

Museum 

Vill du ha tips på nästa museum att besöka? På Destination Uppsalas hemsida hittar du mer information om Uppsalas alla museer.

Lekplatser 

I Uppsala kommun finns många lekplatser att upptäcka! Flera av dem har dessutom spännande teman som till exempel djungel, cirkus eller bondgård. 

Mer information hittar du på Uppsala kommuns hemsida.

Fritidsbanken - låna utrustning

På Fritidsbanken lånar du sport- och friluftsutrustning gratis i 14 dagar. I Uppsala hittar du Fritidsbanken i Gottsunda och Gränby