Vårens skolföreställningar

Alla förskolor och skolor i Uppsala kommun kan varje termin ta del av ett subventionerat utbud av scenkonst. Subventionen kallas arrangörsstöd och handläggs av kulturförvaltningen. Uppsala kommuns arrangörsstöd gäller föreställningar som ges av fria, professionella scenkonstgrupper baserade i Uppsala kommun. Tidigare år har förskolor och skolor själva fått betala hela kostnaden för föreställningen och sedan erhållit ett ekonomiskt stöd i efterhand.

I år har subventionen istället bakats in i föreställningskostnaden, för att förenkla ansökningsprocessen för förskolor och skolor.

HÄR finner ni utbudsbladet för vårens subventionerade teaterföreställningar. Skriv ut utbudsbladet och välj tillsammans med era kollegor och elever bland spännande, roliga och lärorika teaterföreställningar!


Gör såhär:

  • Skolor/förskolor bokar föreställningar direkt hos teatergruppen.
  • I samband med detta meddelar skolan/förskolan kulturförvaltningen om bokningen, via e-post till kultursekreterare Susanne Qvist på susanne.qvist@uppsala.se. Ange namn på förskola/skola, kontaktperson, antal inbokade elever och datum för föreställning.
  • Kultursekreteraren återkopplar till skolan/förskolan och teatergrupp med besked om att förskolan/skolan har rätt till subventionen.
  • Teatergruppen fakturerar eventuell kostnad till skolan.

 

För frågor om Uppsala kommuns arrangörsstöd, kontakta

Susanne Qvist
Kultursekreterare
susanne.qvist@uppsala.se
018-727 8335