Röst - ett kortfilmspaket med filmpedagogik

- nytt kortfilmsinitiativ för unga och nya röster, bakom och framför kameran! Vilka syns och vilka röster hörs i det offentliga samtalet? Med Röst vill Folkets Bio skapa samtal om demokrati, delaktighet, utanförskap och framtid med filmen som verktyg.

Efter en lyckad sommar med ca 180 visningar och samtal på biografer, skolor, klassrum, festivaler, kulturhus, bibliotek vill vi ge pedagoger chansen att få ta del av filmpaketet hösten 2018. Valet är över men det är fortfarande väldigt aktuellt att prata om demokrati och våra samhällsfrågor.


Pedagoger kommer att få möjlighet att visa kortfilmerna i klassrummet. Till dessa klassrumsvisningar får de ett pedagogiskt material som kan användas som diskussionsunderlag och en filmpedagog håller i samtal med eleverna.

Filmerna och materialet är anpassat för årskurs 9 och gymnasiet. Vi har även tagit fram en liten bok med åtta texter om demokrati från olika författare, debattörer och artister. Filmerna, filmpedagogen och allt material är kostnadsfritt. Filmerna laddas ner enkelt via ett online konto. Satsningen är ett initiativ av Folkets Bio, SVT och Svenska FIlminstitutet. Samtalen och alla kringarrangemang stöds av Postkodslotteriets Kulturstiftelse.

Deadline för bokning av visning med pedagog: 20 okt

Är ni nyfikna på filmerna så finns de på Svtplay.se/Rost.

För anmälan, frågor och mer information:

Daniella Mir, projektledare daniella.mir@folketsbio.se / 0737-134840

Maida Krak, projektledare maida.krak@folketsbio.se / 0736-205255