Nytt upplägg för Skapande skola

I år väljs Skapande skola-program utifrån ett programblad som kan laddas ner här. Alla rektorer är informerade om detta upplägg, som skiljer sig från tidigare år. Förändringen beror på att Uppsala kommun tilldelats mindre medel än väntat. Utbudet i programbladet är baserat på grundskolornas Skapande skola-ansökningar. I programmen står elevens eget skapande i fokus.

Gör såhär

  • Läs igenom utbudsbladet
  • Välj minst ett kulturprogram per stadium
  • Skicka in önskemålen via detta formulär senast den 6 september (För att spara ner era svar, klicka på PDF-symbolen innan ni skickar in svaren)
  • Vi återkopplar vid månadsskiftet september/oktober med besked om vilka program som erbjuds. Grundskolor erbjuds projekt för en årskurs per stadium. Exempel: En 6-9 skola erbjuds projekt för en årskurs, en F-5-skola erbjuds projekt för två årskurser, en F-9-skola erbjuds projekt för tre årskurser.
  • Alla kontrakt och fakturor sköts genom kulturförvaltningen

Vi försöker anpassa planeringen efter önskemålen i så hög grad som möjligt, men då ett program ska läggas för samtliga grundskolor kan vi tyvärr inte garantera att man får sitt förstahandsval. Om ni har frågor kring detta upplägg eller om Skapande skola i stort är ni varmt välkomna att höra av er till kultursekreterare Susanne Qvist, susanne.qvist@uppsala.se