Lärarfortbildning kring skolbiofilmen Pojkarna - 9 nov

Pojkarna - av Alexandra-Therese Keining, Sverige, 2015, 105 min

När bästisarna Kim, Momo och Bella dricker saften från en märklig blomma, händer något magiskt. De förvandlas till killar och börjar utforska världen och sig själva.

De upplever njutningen och friheten i pojkvärlden och kontrasten är märkbar till de kränkningar de ofta upplever i sina flickkroppar. Filmen skildrar uppväxt, förvandling, vänskap och kärlek, och ställer frågan om kön kanske är något vi skapar, inte bara föds till. Hur gestaltas det bildmässigt? Finns det skillnader mellan bok och film?

Efter Jessica Schiefauers Augustprisvinnande roman.

 

Filmen passar för åk 7-9 & gymnasiet.

 

Skolbiofilmen visas tisdag den 29 november och torsdag 1 december kl. 9.30 på biograf Spegeln, Västra Ågatan 16 i Uppsala. Det finns platser kvar. Ring Eva Sondén på 018-727 20 35.

 

Kom och ta del av filmanalysen och lärarfortbildningen med filmpedagogen Clara Sjöborg från Zitabiografen, Stockholm. zita.se/zitas-filmpedagoger

 Onsdag 9 november 15:30-17:30

Slottsbiografen (Nedre Slottsgatan 6, Uppsala)

 

Fortbildningen är kostnadsfri men vid utebliven närvaro debiteras en avgift på 200 kr/person. Anmäl dig till Filmkonsulent Louise Bown på louise.bown@lul.se senast den 4 november.

Arrangeras av Kulturenheten-FILM, Landstinget i Uppsala län i samarbete med Uppsala kommun

Varmt välkomna!