Jag skriver i dina ord - Tävling och kostnadsfria författarbesök

Författarcentrum utlyser nu en ny upplaga av Jag skriver i dina ord, skrivtävlingen som låter gymnasieelever i hela Sverige utveckla sitt språk och skrivande i dialog med poesin och musiklyriken. Jag skriver i dina ord går därmed in på sitt sjätte år.

Skolor i hela Sverige har möjlighet att få ta del av kostnadsfria författarbesök för att inspirera och ge eleverna en ingång till litteraturen. Under tävlingens gång kommer vi att förmedla omkring 50 kostnadsfria besök runt om i landet. Är du intresserad av ett besök på din skola? Skicka en intresseanmälan till helena.gillinger@forfattarcentrum.se . Det krävs inte att eleverna har fått ett författarbesök för att de ska kunna medverka i tävlingen!

TÄVLINGSUPPLÄGG
Jag skriver i dina ord går ut på att skriva en egen valfri typ av litterär text, utifrån en redan existerande dikt eller låttext. Det går att ta ut svängarna rejält! Eleverna kan leka och plocka isär texten de utgår ifrån, parodiera den, argumentera med den – eller låta den inspirera till något helt eget och annorlunda.

Tävlingen är öppen för alla gymnasieelever i Sverige. Deadline är 23 februari. Fyra jurygrupper bestående av författare utser tre vinnare som tilldelas varsin prissumma, diplom och andra fina priser. För tävlingsregler och mer information om tävlingen klicka här.