Dansa med barn i förskola och skola

Dansa med barn i förskola och skola
fortbildning för pedagoger med Eva Perbrand Magnusson
7 februari kl 16-19


Välkommen på en kostnadsfri fortbildningsworkshop i dans för barn. Den vänder sig till dig som arbetar med barn i förskola eller i grundskolans/grundsärskolans tidigare årskurser och vill få praktiska verktyg för att kunna dansa tillsammans med barnen. Ingen tidigare dansvana behövs! Fortbildningen arrangeras av Kulturenheten Dans som arbetar för att främja, bredda och stärka dansen i Uppsala Län.

Eva Perbrand Magnusson är utbildad på Balettakademin och Danshögskolan. Hon har stor erfarenhet av dans i skolan och särskolan och har tidigare arbetat som danskonsulent i Sörmland. Hon har bland annat gett ut dansläromedlet Två Händer och en Fot.

Dansen som Eva presenterar är inte bunden till en viss dansstil. Istället utgår denna konstnärliga dans från de rörelser, små eller stora, som är unika för varje barn. Dansundervisningen innehåller såväl strukturerade övningar (som övar många muskelgrupper och tränar kroppens olika delar) som fria övningar (som utgår från barnets egna personliga rörelsemönster).

  • Anmäl dig till ellen.sterby@lul.se senast 31 januari!
  • 7 februari klockan 16-19 i Uppsala, lokal meddelas senare.
  • Vi bjuder på enklare fika (meddela eventuell specialkost).
  • Fortbildningen är kostnadsfri med begränsat antal platser, först till kvarn gäller!