På friluftsmuseet Disagården i Gamla Uppsala får du som besökare en inblick i hur människor levde på den uppländska landsbygden under 1800-talets senare del.

Förskola
Vad är det för kista som står på gårdsplanen? Tillsammans med barnen ger vi oss ut på en upptäcktsfärd som tar oss runt bland Disagårdens hus och bodar.
Tid: 45 minuter eller 75 minuter med praktiskt moment.

Åk F-6
Följ med på en vandring bland Disagårdens hus och bodar. Tillsammans med eleverna samtalar vi kring människornas liv och arbete– vem gjorde vad? Vilka djur fanns på gården och vad odlades? Hur var det att vara barn under slutet av 1800-talet?
Tid: 60 minuter eller 90 minuter med praktiskt moment.

Åk 7-9 och gymnasiet
1800-talets senare del var en omvälvande tid med industrialisering och urbanisering. De flesta människorna i Uppland levde dock fortfarande på landsbygden. Utifrån olika teman diskuterar vi frågor som berör manligt & kvinnligt, arbetsförhållanden, sociala skillnader, kärlek, folkmedicin och folktro.
Tid: 60 minuter eller 90 minuter med praktiskt moment.

Bokning och kostnad
Boka visningar eller skolprogram via disagarden@upplandsmuseet.se eller 018-16 91 80. Förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning kan boka visningar och skolprogram utan kostnad.

Hitta hit
Disagården ligger på Ärnavägen i Gamla Uppsala.
Karta

Parkering
Vid området finns gratis parkering för såväl personbilar som bussar. Cyklar parkeras utanför grindarna.

Disagårdens hemsida