Fritidsbanken i Gränby!

Alla kan låna och allt är gratis!

Välkommen till Fritidsbanken i Gränby. Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Här kan man låna utrustning för en aktiv fritid, som till exempel skidor, skridskor, inlines, flytvästar, snowboards och mycket mer. Alla får låna och allt är gratis.

För viss utrustning (till exempel slalomutrustning) behöver du ha målsmans tillstånd på grund av skaderisken. Du får låna utrustningen i högst 14 dagar. Vad som finns att låna beror helt på vad privatpersoner, företag och föreningar har skänkt till oss. Om det du lånar går sönder behöver du inte ersätta den trasiga utrustningen. Fritidsbankens mål är att utrustningen ska användas så länge som möjligt och det har vi gjort när sakerna går sönder.

Fritidsbanken tar emot alla typer av saker som kan användas för sport- och fritidsaktiviteter, det kan till exempel vara längdskidor, fotbollsskor, skridskor eller benskydd. Saker du inte använder längre kommer till nytta för någon annan, dessutom gör du en insats för miljön. Skulle utrustningen vara lite trasig gör det inget. Om det inte går att laga tar vi hand om reservdelar och lämnar resten till återvinningen.


Öppettider:

Måndag 8–17
Tisdag 8–17 
Onsdag 8–17
Torsdag 10–19
Fredag 08–17