Seglarskolan följer Svenska Seglarförbundets kursplan. Våra kursledare har själva seglat jolle och genomgått Svenska Seglarförbundets utbildning för tränare/instruktörer.

Optimistjollen är en stabil och sjösäker enmansbåt väl lämpad för yngre nybörjare. Laser 4.7 är en bra båt att lära sig segla i eller för att fortsätta segla i efter att man vuxit ur optimisten. Att segla i en egen båt ger dig maximala möjligheter att utvecklas för att sedan kunna segla helt självständigt eller i ett team. Har du inte tillgång till en egen båt kan du hyra en av klubben.

För dig med tidigare seglingserfarenhet anpassas träningen till dina kunskaper. Förutom Optimistjolle och Laser kan tvåmansbåten RS Feva eventuellt användas.

Alla som genomgår seglarskolan kan fortsätta att segla vid UKF. Vi har rolig tränings- och tävlingsverksamhet på kvällarna hela hösten 2023 (samt nu på våren för de som har tidigare seglingserfarenhet).

Kostnadsinfo
  • Lägeravgift 1750kr

För dig som inte har en egen båt går det bra att hyra:
optimist 500kr/vecka, Laser 750kr/vecka

Alla som deltar i läger behöver vara medlemmar i UKF för att försäkringar ska gälla. Är du inte medlem tillkommer medlemsavgift om 150kr

Återkommande datum

9.00-15.30 varje dag alla veckor.

  • Läger 1: lördag 10/6 – onsdag 14/6 (vecka 23-24) Optimist (Nybörjare, fortsättare, kappseglare)
  • Läger 2: lördag 17/6 – onsdag 21/6 (vecka 24-25) Optimist (Nybörjare, fortsättare) , ILCA, E-jolle (nybörjare, fortsättare)
  • Läger 3: lördag 5/8 – onsdag 9/8 (vecka 31-32) Optimist (nybörjare, fortsättare), ILCA, E-jolle

Som juniormedlem kan du också söka medlemskap i grannklubbarna USS och/eller ESK utan extra kostnad.

För mer information kontakta arrangör.