Lukas Renklint
Lukas Renklint

Mutanternas tidsålder

Sävja fritidsgård (Närliggande skog)
Västgötaresan 133, 757 54 Uppsala
Uppsala
Kostnadsfritt
LajvVerkstaden tillsammans med Sävja fritidsgård
Lukas Renklint

Lajv

En vit skugga närmar sig, jag springer för mitt liv. I famnen bär jag maskinen som ska rädda min familj. Skuggan närmar sig och jag ber en sista bön till Asimov. 

Världen är en farlig plats med stora områden som blivit förstörda av radioaktivitet och där ingen kan gå på grund av strålningen. Skördare drar runt och på de platser som drabbats av skördare finns inga kvar för att berätta om det. 

Fyra olika grupper har alla hört ryktet om en plats dit skördarna ännu inte har hittat. En orörd plats där de kan slå sig ner och börja om. Men vad händer när de inser att de inte är de enda som hittat hit? 

Vilka är skördarna? Vad gör de om de hittar oss? Vem kan jag lita på? 
Och vad gör vi om det inte finns någonstans kvar att fly? 

Mutanternas tidsålder utspelar sig i en väldigt teknikfokuserad värld där alla kämpar för de få resurser som finns. Radioaktiviteten har lett till att människor från områden med höga nivåer av strålning muterats. 
Det är ett lajv om att skapa något nytt i ruinerna av det förgångna, moraliska dilemman och valet om du kommer skydda dina egna i första hand eller kämpa för allas bästa. 

Målet med lajvet är att ha roligt tillsammans, träffa nya vänner och spendera tid i skogen. På ett lajv får alla vara hjälten i sin egen saga och deltagarna får tillgång till en plattform för att göra sådant de kanske inte skulle våga i vanliga livet. 

Sommarlovslajvet berättar en sammanhängande saga men varje dag är sitt eget äventyr. Du kan komma bara en dag eller flera, det påverkar inte din upplevelse eller din historia. 

Vi har all dräkt och rekvisita som behövs för att delta. Du behöver aldrig ha lajvat förut för att vara med!


Lajvet pågår

  • Vecka. 29, Måndag-Torsdag 10:00-15:00
  • Vecka. 30, Måndag-Torsdag 10:00-15:00

Lajv är en aktivitet där alla tillsammans skapar en berättelse och du som deltagare är med och bestämmer vad som händer.

All dräkt och rekvisita finns på plats.
Lunch ingår.
Du kan vara med enstaka dagar eller hela perioden.
Det är gratis!

Ingen föranmälan. Först till kvarn för de 50 platserna som finns. Om det blir fullt en dag får de som inte fick plats garanterad plats nästföljande dag.