Region Uppsala bjuder på entrén till medeltidsdagen på Wiks slott för alla skolklasser! Kom och se tornerspel med Riddare af Bardhe, träffa vikingar och gycklare, se prinsessor ridande på vackra hästar, prova på vikingalekar såsom kasta yxa, mät din styrka, sjung med gycklarna och besök den medeltida marknaden.

Ni får en dag full av upptåg. Ta med din klass på en medeltidsdag på Wiks slott fredagen den 2 juni klockan 10–17.

Vill ni äta lunch går det utmärkt att förbeställa till hela klassen, pris 50 kr per person. Följande finns att välja på:

  • Vikingaklämma, pitabröd fyllt med kebabkött grönsaker och god sås
  • Prinsessburgare, briochebröd fyllt med kyckling grönsaker och god sås
  • Gycklarkorv, korv med goda tillbehör och potatisstomp.

Dryck ingår till alla rätter, säg till om du behöver specialkost såsom gluten, laktos eller vegetariskt. Det går också bra att ha med egen matsäck. På Wik finns det många fina samlingsplatser.

Vi har specialpriser hos Högbergs buss och hjälper er gärna med bussresan till Wik. Bokning av besöket Ring eller mejla din bokning till wiks.slott@regionuppsala.se, telefon 018-611 66 60. 

Program

10.00 Marknaden öppnar Häxorna och prinsessorna som rider på Frieserhästar tar emot alla barn och hälsar alla välkomna. Alla vikingar, gycklare och riddare är också på plats.

10.30 Musik med Black Magic Folls på Tornerspelsplatsen

10.30 Kortege

11.00 Tornerspel Tornerspel med Riddargruppen af Bardhe och Cirkus Ignis med samling runt Tornespelsplatsen.

12.00 Vikingatida krigskonst Viking visar alla sina konster, sjunger och får med sig alla besökare på en upptäcktsfärd i Vikingarna tecken.

13.30 Tornerspel Tornerspel med Riddare af Bardhe och Cirkus Ignis med samling runt Tornespelsplatsen.

14.30 Vikingatida krigskonst Viking visar alla sina konster, sjunger och får med sig alla besökare på en upptäcktsfärd i Vikingarna tecken.

15.15 Circus Ignis Gycklare spelar, sjunger och gör massor av roliga hyss för alla besökare. Circus Ignis är en cirkusgrupp baserad i Uppsala och som strävar efter nytänkande inom eldbaserad nycirkus. Med en blandning av redskapsmanipulatörer, akrobater och teaterapor ger de föreställningar utöver det vanliga.

16.00 Musik med Black Magic Fools Denna grupp var enligt sägnen djävulens egna husband som spred osalig musik, pest och ond bråd död. Men om man nu inte tror på gammal skrock så kommer du att uppleva ett unikt band från Göteborg som turnerat land och rike och spelar en mix av medeltidsmusik och heavy metal.

17.00 marknaden stänger

Medeltidsdagarna för skolklasser är en del av Region Uppsalas 100-årsfirande på Wik. För mer information kontakta arrangör.