I Biotopias Holkverkstad under sportlovet har du möjlighet att skapa din egen fågelholk till självkostnadspris. Du får en komplett byggsats, tillgång till alla nödvändiga verktyg och kan sedan ta med dig din färdiga holk hem. Varje byggpass inleds med en kort presentation om fåglar som potentiellt kan flytta in i era holkar, varför det är viktigt att bygga holkar, samt en enkel instruktion för själva byggprocessen. Våra naturpedagoger finns på plats för att hjälpa och vägleda er under hela byggpasset, som tar cirka 1 timme. Barn behöver ha en vuxen med sig för att få stöd vid bygget, och inga förkunskaper krävs.

Holkverkstan har öppet under sportlovet (17/2 – 25/2) med byggpass klockan 11.00, 12.30, 14.00 och 15.30. Från den 27/2 till 1/3 finns byggpasset kl. 13.00 och den 2/3 – 3/3 är byggpassen kl. 11.00, 14.00 och 15.30. Antalet platser är begränsat, så föranmäl er genom att ringa 018-7276370 eller maila biotopia@uppsala.se. Eventuell anmälan kan även göras i receptionen om det finns tillgängliga platser. Holkbyggsatsen betalas i receptionen, och vi accepterar betalning med kontanter, kort och Swish. Priset för en småfågelholkbyggsats är 120 kr.

  • Holkbyggsats kostar 120 kr. Gratis entré och övriga aktiviteter.

Andra aktiviteter på museet under lovet inkluderar möjligheten att uppleva hur det är att bo i en fågelholk i barnhörnan. Där kan du även träffa andra fåglar och jämföra ditt vingspann med Sveriges största fågel. I rutiga labbet kan du skapa din egen fågelplansch att ta med hem för att identifiera vinterfåglarna. Följ med kajorna Flax och Krax runt vid våra dioramor och delta i deras fågelquiz med chans att vinna Fågelspelet. I dioramagången kan du njuta av Annika Rasténs imponerande fågelfotografier och lösa ett klurigt korsord för att hjälpa storspoven hitta sina vänner. Varmt välkomna!