Varmt välkomna till Fanfictionfest, en hel dag ägnad åt fandomkultur! Under dagen kommer du att få ta del av dramatiska högläsningar av utvalda fanfics, njuta av en lounge för nördigt mingel, delta i en tipsrunda och ett quiz med priser på temat fandom, prova på speeddejting för att hitta likasinnade fanfictionentusiaster, delta i omröstningar, lyssna på ett panelsamtal om fanfiction, och även delta i en cosplayworkshop. Vi erbjuder också pins och fanart. Känn dig gärna inspirerad att klä ut dig som en karaktär från din favoritfandom – det bäst klädda kommer att belönas!

Evenemanget vänder sig till dig som är mellan 13 och 25 år. Mer information kommer att publiceras löpande.

Fanfiction Speeddejt:
Är du en person som skriver eller läser mycket fanfiction? Letar du efter någon att dela din passion med, som en korrekturläsare eller skrivarkompis? Anmäl dig till vår "Fanfiction Speeddejt" genom att skicka ett mejl till anmalan@bibliotekuppsala.se med ditt namn och din ålder.

Om Fanfiction:
Fanfiction är berättelser skrivna av privatpersoner för icke-kommersiella ändamål. Dessa berättelser utspelar sig i redan existerande fiktiva världar, såsom Harry Potters magiska universum eller Star Wars galaktiska imperium. I fanfictionens värld är litteraturen fri, där allt är möjligt och alla berättelser är föremål för omtolkning och omgestaltning.

Behöver du särskilda anpassningar eller har du frågor om lokalerna? Tveka inte att kontakta oss genom att mejla kundtjanst@bibliotekuppsala.se eller ringa 018-727 17 00 i god tid innan ditt besök så ska vi försöka hjälpa till på bästa sätt.