Upptäck Upplands natur på Biotopia!

Biotopias fem dioramor visar djur i olika naturmiljöer. Här kan du lyssna på en nattlig tur till uggleskogen eller flyttfåglarnas berättelse om var de tillbringat vintern. På nedervåningen finns en upptäckarmiljö med akvarier där du kan undersöka något i förstoring.

Vi erbjuder en mängd aktiviteter inom området naturvetenskap. Du kan välja mellan att gå på egen hand, få en guidad visning eller välja någon av våra skolaktiviteter.

Aktiviteter och guidningar görs tillsammans med någon av våra pedagoger. Om du vill komma till Biotopia med en grupp elever MÅSTE du boka besöket i förväg, även om ni väljer att se museet på egen hand. För samma klass kan du boka max en aktiviteter/guidningar per termin.

PRISET FÖR GUIDNING ELLER AKTIVITET är gratis för förskolor och skolor (även friskolor) inom Uppsala kommun. För andra skolor kostar guidning eller aktivitet 400 kronor/klass. Besök på egen hand är gratis för alla.

BOKA IN DITT BESÖK genom att skicka en bokningsförfrågan med e-post till bokning@biotopia.nu eller ring till oss på 018-727 6370. 

HITTA HIT

Biotopia ligger på Vasagatan 4 i Uppsala, intill Katedralskolan och Ekonomikum.
Karta

PARKERING

Det finns avgiftsbelagda parkeringsplatser vid Ekonomikum och längs Vasagatan. Katedralskolans parkering är stängd

Biotopias hemsida