Karin Lindström
Karin Lindström

Sommar på Biotopia

Biotopia
Vasagatan 4
Uppsala
Kostnadsfritt
Biotopia
Biotopia reception

Särskild målgrupp: 5 år och uppåt med föräldrar, Upptäckarna är tänkt för barn från ca 12 år.

Sommar på Biotopia!

Det är nära till naturupplevelser! Häng med ut i sommar för att upptäcka Uppland. På Biotopia hittar du kartor till naturområden och tips på aktiviteter man kan göra i naturen. Aktiviteterna håller på tisdag - söndag, under perioden 16 juni - 19 augusti. Under midsommarhelgen är det dock stängt.

  • Fossiljakten, start 11:30.
    Fossil ger ledtrådar till hur det allra första livet i Uppland såg ut. På vår aktivitet visar vi äkta fossil, sen letar vi i vår fossillåda utomhus för att ta reda på vilka fossil man hittar i Uppland. Aktiviteten är anpassad för barn från 5 år och uppåt i sällskap med vuxna, och tar ca 45 min.
  • Småkrypssafari, start 15:00.
    I gräset och i vattnet gömmer sig ett myller av liv! Följ med på safari för att leta efter småkryp ute i Vasaparken! Vissa dagar letar vi på land, andra dagar håvar vi i dammen. Med hjälp av förstoringsstationer och luppar kan du undersöka det du hittat på nära håll. Aktiviteten är anpassad för barn från 5 år och uppåt i sällskap med vuxna och tar ca 45 min.
  • Utforskarna, sommarklubb 14:00 - 16:30.
    Äldre barn från ca 12 år kan hänga med Utforskarna på utflykter i närheten av Biotopia tisdag - fredag, under perioden 10 juli - 3 aug. Läs mer om utforskarna på hemsidan: http://www.biotopia.nu/kalender/aktiviteter/utforskarna/